Bok- och biblioteksmässan 2014

Biblioteket på Internationella Torget

På årets Bok- och biblioteksmässa i Göteborg, finns biblioteket på Internationella Torget tillsammans med FN-familjen. Millenniemål 2 står i fokus med frukostseminariet ”Utbildning i den nya utvecklingsagendan” som höjdpunkt.

Bok- och biblioteksmässan 2013

Torsdagen den 25 september går 2014-års Bok- och biblioteksmässa i Göteborg av stapeln. Dag Hammarskjöld och Juridiska biblioteket är på plats på Internationella Torget i egenskap av FN-depåbibliotek. Vi delar en stor monter tillsammans med FN-organisationerna Svenska FN-förbundet, UNDP och Unicef Sverige.

Tillsammans bjuder vi på ett varierat program med fokus på FN och utvecklingsfrågor. I år läggs extra tonvikt på millenniemål nr 2, utbildning. I montern visar vi vår guide till FN, DagDok. Det kommer även att finnas möjlighet att se båda filmerna Uppsalas Dag Hammarskjöld och Vägmärken och milstolpar, samt delar av utställningen ”Nobels fredspristagare i Uppsala”, som visades på KulturNatten. Höjdpunkten är frukostseminariet ”Utbildning i den nya utvecklingsagendan”.

Frukostseminariet hålls redan torsdagen den 25 september kl 09:15-10:00. Diskussioner kring vilka insatser som behövs för att stärka arbetet med utbildning i världen kommer att föras. Medverkande är Ina Eriksson, internationella avdelningen Lärarförbundet, Stellan Hyving Arvidsson, ämnesansvarig utbildning, Sida och Linda Nordin, Svenska FN-förbundet.

Vi ses i monter H03:26 på Internationella Torget! Välkommen!

Kommentarer inaktiverade.