Biblioteket deltar på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg

Biblioteket deltar på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg

2013-års Bok- och biblioteksmässa i Göteborg går av stapeln 25-29 september. Dag Hammarskjöldbiblioteket finns på Internationella Torget i monter H04:29 tillsammans med FN-familjen.

Bok- och biblioteksmässan 2013

Även i år deltar biblioteket på årets Bok- och biblioteksmässa i Göteborg. Tillsammans med ett antal FN-organisationer – Svenska FN-förbundet, Unicef Sverige, UNDP och Dag Hammarskjöld Foundation – kommer biblioteket att finnas i en stor gemensam monter under blå FN-fanor på Internationella Torget.

Internationella Torget är en mötesplats för globala frågor. Det övergripande temat för den gemensamma montern är millenniemålen, FN:s mål för hållbar utveckling.

Aktiviteter

I montern kan man bland annat:

  • Delta i en omröstning om vilka utvecklingsområden som är avgörande för att världen ska bli bättre och framföra era åsikter till FN via en nätbaserad enkät.
  • Lära känna våra kunskapsresurser på nätet: DagDok, Millenniemålen.nu och Världskoll.
  • Få nyproducerat material om FN och läget i världen, bland annat tidningen Världens Bästa Nyheter och material om millenniemålen.
  • Få svar på era frågor och få nya kunskaper om FN och läget i världen.
  • Diskutera med företrädare för de deltagande organisationerna.
  • Ställa er bakom en namninsamling och därmed stödja vårt krav på att alla barn i världen ska få gå i skolan och att jämställdheten mellan kvinnor och män måste öka.
  • Besöka en utställning om millenniemålen och vad dessa betyder i praktiken för människor.

Scenprogram

Det kommer även att framföras seminarier på Stora scenen på Internationella Torget. Ladda ned FN-familjens scenprogram på Internationella Torget på Bokmässan. (pdf)

Välkommen till monter H04:29 på Internationella Torget!

Kommentarer inaktiverade.