Dag Hammarskjöld Library

FN-bibliotek får sexspråkig webbplats

Dag Hammarskjöld Library, FN-bibliotek i New York, presenterade i dagarna en ny, uppfräschad och välfylld webbplats på de sex officiella FN-språken.

FN-biblioteket i New York erbjuder numera en flerspråkig webbplats med en förbättrad sökfunktion och en ny fräsch ’look’. Den nya webbadressen är, http://library.un.org.

Dag Hammarskjöld Library, New York, web site

I bibliotekets uppdrag ingår bland annat att förmedla webbaserad information om FN på alla de sex officiella FN-språken. Biblioteket har därför lagt till flera ämnesguider, så kallade ’Research guides’, på franska, spanska, kinesiska, ryska och arabiska – och fler är på gång. De här guiderna är mycket användbara när du söker information om FN och dess verksamhet.

I tjänsten Ask Dag, som är en databas över vanliga frågor och svar, har antalet ingångar med information om FN, FN:s verksamhet och dokument utökats. Nu finns i Ask Dag mer än 800 så kallade FAQs på franska, spanska och engelska. Den här tjänsten är öppen för alla.

Det finns två FN-bibliotek, ett i New York och ett i Genève. På den nya webbplatsen hittas information om FN-bibliotekens samlingar och tjänster. Här finns även resurser och verktyg som är till stöd för FN-depåbiblioteken, av vilka Dag Hammarskjöld och Juridiska biblioteket är ett, men även för andra bibliotek och informationscentra runt om i världen som FN-biblioteken samarbetar med.

Vill du tycka till om den nya webbplatsen kan du göra det till library-ny@un.org och/eller dhldl@un.org.

Kommentarer inaktiverade.