KulturNatten i Uppsala 13 september 2014

KulturNatten i Uppsala 13 september 2014

Dag Hammarskjöldbiblioteket deltar i KulturNatten i Uppsala på temat ”I världshändelsernas centrum” med en särskild utställning om Fredsstaden Uppsala.

logo_datum_svart_2014

Dag Hammarskjöldbiblioteket deltar i årets KulturNatten och temat är ”I världshändelsernas centrum”. Biblioteket är delvis inhyst i stadsarkitekten Gunnar Leches lokaler som ursprungligen inhyste stadsbiblioteket. Förutom de vackra lokalerna så visas den nya utställningen Fredsstaden Uppsala. Det finns även möjlighet att botanisera bland samlingarna med med fokus på statskupper, terroristattacker, humanitära insatser, valövervakning, diplomati och FN-resolutioner. Det finns både böcker och klippböcker om den tidigare FN-generalsekreteraren Dag Hammarskjöld, samt en permanent utställning med FN-frimärken. Film om Dag Hammarskjöld kommer även att visas. För den som är intresserad av FN finns det möjlighet att få en introduktion till bibliotekets guide till FN, DagDok.

Biblioteket är öppet mellan 14 och 17 på KulturNatten.

Läs/se mer:

Bokomslag Gunnar Leche, stadsarkitekt

Läs mer om bibliotekets lokaler i boken Gunnar Leche, stadsarkitekt / Lars Lambert, redaktör ; Carl Erik Bergold … (2004).

Kommentarer inaktiverade.