KulturNatten i Uppsala 2014

Vernissage på KulturNatten

Dag Hammarskjöld och Juridiska biblioteket bjöd på ett varierat program på KulturNatten. Höjdpunkten var vernissage av utställningen ”Nobels fredspristagare i Uppsala”.

Kulturnatten, lördagen den 13 september 2014, på Dag Hammarskjöld och Juridiska biblioteket bjöd på ett varierat program. Biblioteket höll öppet 14-17 och många Uppsalabor hittade dit. Kulturnatten_2014-001Höjdpunkten var vernissage av utställningen ”Nobels fredspristagare i Uppsala”. Fyra historiska personer med anknytning till Uppsala har fått Nobels fredspris och de presenterades i text och bild. Dessutom visades böcker ur bibliotekets samlingar av och om de fyra pristagarna. I samband med den välbesökta vernissagen bjöds det på förfriskningar. Det fanns också möjlighet att ta med sig en utställningsfolder (pdf).

På Kulturnatten visades två kortfilmer om Dag Hammarskjöld – Uppsalas Dag Hammarskjöld (2011) och Vägmärken och milstolpar (1995). Äldre tidningar och tidskrifter med uppslag om Hammarskjöld ställdes ut, såsom Idun, Vecko-Journalen och Upsala Nya Tidning. Det erbjöds också visning av bibliotekets lokaler, delvis ritade av Gunnar Leche.

Utställningen ”Nobels fredspristagare i Uppsala” visas i biblioteket under september månad. Välkomna!

Nobels fredspristagare i Uppsala

De fyra nobelpristagarna med anknytning till Uppsala är:

Folder för nedladdning (pdf): ”Nobels fredspristagare i Uppsala

Hitta hit

Var? När? Hur?

Karta och kontaktuppgifter.

Våra öppettider

Kommentarer inaktiverade.