Biblioteket välbesökt på Kulturnatten 2015

Biblioteket välbesökt på KulturNatten

Under KulturNatten lördagen den 12 september 2015 höll Dag Hammarskjöld och Juridiska biblioteket öppet kl 14-17. Det var några välbesökta timmar med filmvisning, utställningar och samtal

FN-utst

Dag Hammarskjöld och Juridiska biblioteket bjöd som vanligt på ett varierat program under KulturNatten 2015. Över 70 besökare lockades till evenemanget. Särskilt för i år var utställningen ”FN 70 år” där nedslag i Förenta nationernas historia skildrades i bild och text. Vid sidan av denna utställning visades böcker ur bibliotekets samlingar på det aktuella temat migration i Europa.

klippbokUnder dagen visades också två kortfilmer om Dag Hammarskjöld – Uppsalas Dag Hammarskjöld (2011) och Vägmärken och milstolpar (1995). Dag Hammarskjölds liv och gärning uppmärksammas också i klippböcker om den forne generalsekreteraren. De 21 volymerna, som rymmer tidningsurklipp med anknytning till Hammarskjöld, finns att beskåda i biblioteket. 

Detta var den sista KulturNatten i bibliotekets nuvarande lokaler i kvarteret Gamla torget. Nästa år ses vi åter på Slottsgränd 3.

Se mer:

  • Lär mer om FN i vår guide – DagDok.org

 

Kommentarer inaktiverade.